Hrvatska BEBIĆ U JASENOVCU:

'Sada smo emotivni, što bi utjecalo na izbore i referendum'

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je danas kako je važno okupiti sve pravne i političke snage kako bi se kvalitetno odgovorilo na hašku presudu Gotovini i Markaču jer je ona zbog teze o zločinačkom pothvatu presuda cijeloj državi

'Važno je okupiti sve pravne i političke snage kako bismo bez demagogije kvalitetno odgovorili na hašku presudu jer je ona zbog teze o zločinačkom pothvatu presuda cijeloj državi. Dobro je što nije pravomoćna. Kad je riječ o presudi, iako ne komentiram nepravomoćne presude, ovdje se radi o političkim kvalifikacijama te u njoj nisu samo pravna već i politička pitanja. Simptomatično je da se u presudi nijednom riječju ne spominju teze obrane. Stoga i na to treba reagirati', rekao je Bebić danas u Jasenovcu, odgovarajući na pitanja novinara kako treba reagirati na presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Na pitanje hoće li nepravomoćna haška presuda hrvatskim generalima utjecati na izbore i na referendum o pristupanju Europskoj uniji, Bebić je kazao da će se do tada situacija smiriti.

'Do izbora je još šest do sedam mjeseci. Sada smo emotivno raspoloženi, što bi utjecalo na izbore i referendum; nadam se da će se situacija stabilizirati, a smiriti se neće dok ne dobijemo pravomoćnu presudu', rekao je Bebić.

Mediji su ovih dana objavili ankete po kojima je drastično pala potpora ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Predsjednik Sabora je na pitanja novinara odgovorio nakon završenog komemorativnog skupa u Spomen području Jasenovac.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još