SPLITSKO GRADSKO VIJEĆE

'Na ovakav dan vi raspravljate o otpadu!'

15.04.2011 u 12:29

Bionic
Reading

Splitsko Gradsko vijeće sastalo se u petak ujutro kako bi raspravljalo o problemu odlagališta komunalnog otpada Karepovac, što je već na početku sjednice izazvalo mali incident. Istupila je Sanja Župa (HDZ) s tvrdnjom da je 'sramotno raspravljati o otpadu na dan kada cijela Hrvatska iščekuje presudu trojici generala'

'Pozivam da sjednicu odgodite za neki drugi termin jer je tema vrlo bitna i nije dobro da prekidamo zasjedanje', pozvala je Bilač.

Predsjednica Vijeća Nevenka Bečić, pak, naglasila je da će sjednica trajati samo do 11 sati, a nastavak je predviđen za idući tjedan.

'Naš narod je u mislima s generalima, a Hrvatska građanska stranka i ja osobno uvjereni smo da će presuda biti oslobađajuća', kazala je Bečić.

HDZ-ovki je replicirao i Marin Jurjević (SDP), koji ju je upozorio da čak i Sabor zasjeda do 10,30, a Luka Podrug (HČSP) ju je upozorio da 'moralizira u ime stranke koja je izručila Gotovinu'.

Bilač je potom napustila vijećnicu, no nitko je nije pratio - čak ni dvoje stranačkih kolega iz HDZ-a.

'Sjednicu su sazvali ljudi koji su se bavili profiterstvom i bogatili dok su naši momci krvarili i ginuli na ratištima', kazala je novinarima.