Hrvatska NERVOZA ZBOG PRESUDE?

Zastupnici danas ranije 'bježe' iz Sabora

Iako je uobičajeno da saborski zastupnici radni tjedan završavaju petkom glasanjem oko podneva, parlamentarci će svoje ključiće za glasanje danas uključiti nešto ranije. Tako bi Sabor s radom mogao završiti već oko 10,30, zbog čega su se odmah proširile spekulacije o tome da sabornjaci žele 'zbrisati' ranije zbog presude generalima

Vijest da neće biti uobičajene petkovne rasprave u sabornici, proširila se još jučer u jutarnjim satima i nije dugo trebalo da se pojave spekulacije i kuloarske priče kako pošto-poto žele izbjeći dočekivanje presude generalima Gotovini, Čermaku i Markaču u Saboru. Prema jednom, ne baš uvjerljivom, tumačenju zastupnici presudu žele pratiti od kuće, no druga, glasnija, glasina kaže da vladajući žele izbjeći eventualne negativne reakcije na moguću osuđujuću presudu generalima, a koje bi mogle rezultirati i iskazivanjem nezadovoljstva na Markovu trgu.

Takve kuloarske priče odmah su u neformalnom razgovoru s novinarima demantirali vodeći saborski HDZ-ovci, koji kažu da nema govora o bijegu ili panici. Objašnjenje je, zapravo, jednostavno - za izglasati ima više od dvadeset točaka, mora se dopuniti dnevni red, a i ne bi bilo u redu da zastupnici raspravljaju dok se generalima čita presuda, kazao je jedan od vodećih HDZ-ovaca.

Spekulacije o bijegu iz Sabora, barem što se tiče te stranke, demantiraju i SDP-ovci. Naime, iz te stranke nam je poručeno kako većina njihovih zastupnika namjerava ostati u Saboru i nakon što predsjedavajući zaključi zasjedanje za ovaj tjedan te parlamentarce pošalje na dvotjedni odmor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još