Hrvatska SUDAC KRITIZIRAO KAPTOL:

'Meni nisu potrebni zidovi od oniksa'

Sudac nije ostao dužan ni Katoličkoj crkvi i kardinalu Josipu Bozaniću kritizirajući posljednji građevinski pothvat Kaptola, odnosno novo sjedište Hrvatske biskupske konferencije

Na promociji knjige Zlatka Tomca 'Hvalospjev ljubavi' koja je održana u četvrtak navečer u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, gosti su bili vlč. Zlatko Sudac, zatim don Vinko Puljić i Ivan Puljić te Ante Kovačević. Knjiga je nastavak priče o autorovom obraćenju i razmišljanju o politici i vjeri u kojoj poziva da se u životu dade prednost kulturi života nasuprot kulture smrti.

Govoreći o značaju religije, velečasni Sudac oštro je kritizirao i hrvatske bogataše te kapitalizam. Rekao je da je javnosti i narodu zapravo i bolje da ne znaju na koji su način bogataši došli do silnoga bogatstva, odnosno da su narod pokrali, ali da to i sada rade. Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji kazao je i da bi radije bio u koži Ante Gotovine i bio u zatvoru jer je časno branio Domovinu, nego u koži bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Svi su gosti Tomčeve knjige rekli da su oči hrvatske javnosti trenutno uperene prema sjeveru u iščekivanju presude Haškog tribunala za hrvatske generale.

Velečasni Zlatko Sudac nije ostao dužan ni Katoličkoj crkvi i kardinalu Josipu Bozaniću kritizirajući, između ostalog, i posljednji građevinski pothvat Kaptola, odnosno novo sjedište Hrvatske biskupske konferencije.

'Meni nisu potrebni zidovi od oniksa', ustvrdio je Sudac i dodao da će, uz Božju pomoć, ustrajati i u gradnji psihosocijalnog centra za pomoć braniteljima te da će u taj projekt uložiti sav novac koji dobije od donacija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još