Hrvatska RADIMIR ČAČIĆ:

SUBNOR je bio ustavna kategorija, braniteljima to ne treba

Lažne branitelje treba štititi od pravne države, a kada ona profunkcionira, takvih će biti manje, kaže Čačić

Na tiskovnoj konferenciji u prostorijama Županijske organizacije HNS-a u Virovitici danas je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, oštro kritizirao Vladu RH najavljujući da će na parlamentarnim izborima Hrvatska dobiti novu političku vlast, a potom i vladu, koja će znati izvući državu iz krize.

Odgovarajući na pitanje novinara o prijedlogu da Zakon o pravima branitelja postane ustavni zakon predsjednik Čačić izjavio je da o tome nema pojma.

'Zadnje, kao ustavne kategorije, čega se sjećam bio je SUBNOR koji je bio u nekadašnjem ustavu', rekao je Čačić naglasivši da je i sam dragovoljac Domovinskog rata od 1991. godine te da se prave branitelje danas nema od koga štititi.

'Lažne branitelje treba štititi od pravne države, a kada pravna država profunkcionira, takvih će biti manje. Svih, koji se busaju u prsa, da su se borili za ovo ili ono, stvarni branitelji se srame. Te ne možete vidjeti kod Kosorice, jer su u rat išli zbog patriotske i građanske dužnosti', rekao je u Virovitici Radimir Čačić, predsjednik HNS-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još