Hrvatska SNAŽENJE STRANKE

Bivši SDP-ovac Vinković postao HDSSB-ovac

Nakon što je krajem prošle godine izletio iz SDP-a jer nije htio, prema naputku stranke, raskinuti koaliciju s HDSSB-om u Đakovu, tamošnji gradonačelnik Zoran Vinković danas je obavijestio javnost da se učlanio u HDSSB

'Ne želim biti zastupnik koji će držati fige u džepu i zato sam se odlučio pristupiti HDSSB-u i pomoći HDSSB-u i građanima Slavonije i Baranje da Hrvatsku učinimo zemljom iz koje se neće odlaziti nego u koju će se ljudi vraćati. Ukoliko se ovakvo stanje u Hrvatskoj nastavi, ne vidim mogućnost da djeca i mladost Hrvatske ostanu ovdje jer nema uvjeta za život. To je onaj dio socijaldemokracije koju unosim u HDSSB', objasnio je Vinković svoje razloge zašto postaje član HDSSB-a.

Podsjetimo, Vinković je do prošle godine bio SDP-ovac, koji je na njihovoj listi ušao u Sabor, no zbog toga što, prema stranačkom naputku, u Đakovu nije htio raskinuti koaliciju s HDSSB-om izbačen je iz SDP-a. Sada kaže da trgovine s HDSSB-om nije bilo, već da s Glavaševim stranačkim kolegama dijeli politički i ljudski svjetonazor.

Podsjetio je pritom i na probleme s kojima se susreće kao gradonačelnik Đakova, na premještanje ergele lipicanaca iz Đakova, na slučaj Đakovština, ali i zatvaranje rodilišta.

O rodilištu je progovorio i tijekom saborske rasprave i pritom recitirao novosklepani bećarac: 'U Sinju se rađaju alkari, u Đakovu ne mogu ni bećari. Odletile rode iz Đakova grada, rodilište zatvorila hrvatska Vlada.'

Na to mu je odgovorio predsjedavajući Vladimir Šeks. 'Da je bećar biti lako, bećar bi bio svatko', zaključio je Šeks.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još