Hrvatska JOŠ JEDAN VLADIN GAF

SDP: Demarš ozbiljno šteti odnosima RH i EU

  • Autor: Hina
  • 6.3.2009 12:37:21
  • 6.3.2009 12:35:34

SDP je danas ocijenio da demarš koji je, po pisanju medija, EU prije tjedan dana Hrvatskoj uručio zbog nedovoljne suradnje s Haškim sudom oko topničkih dnevnika, nanosi ozbiljnu štetu hrvatskim pozicijama u odnosima s EU, te pokazuje da Vlada skriva za javnost itekako bitne činjenice.

'Petljanje oko topničkih dnevnika nanosi ozbiljnu štetu hrvatskoj poziciji u odnosima s EU, a s druge strane vidimo da Vlada ponovno taji hrvatskoj javnosti ozbiljne činjenice koje javnost treba znati', izjavio je predsjednik SDP-ova Savjeta za pravosuđe i civilno društvo Ivo Josipović u središnjici stranke.

Josipović je istaknuo da SDP, kao ni cijela hrvatska javnost, nije znao za taj demarš, da o njegovu postojanju nije bio informiran.

'Riječ je o jednoj novoj nesretnoj epizodi hrvatske vanjske i unutarnje politike', kazao je.

Mediji su danas objavili da je EU još 27. veljače Hrvatskoj uručila demarš zbog nedovoljne suradnje s Haaškim sudom oko topničkih dnevnika, ali da je to hrvatska strana čuvala u strogoj tajnosti, te da ni Vlada niti Ministarstvo pravosuđa sedam dana nisu izvijestili javnost da je iz Bruxellesa stiglo tako važno diplomatsko upozorenje koje ukazuje na ozbiljne probleme Hrvatske u pregovorima s EU.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još