HOĆE LI UZVRATITI TUŽBOM?

Mirko Cetinski: Sedam mjeseci izvrgnuti smo linču

13.04.2011 u 08:31

Bionic
Reading

Svojevremeno popularni pjevač Mirko Cetinski, a danas ugledan istarski poduzetnik koji posjeduje više radijskih stanica, stoički podnosi neugodnu situaciju. Naime, supruga Vinka Cetinski osumnjičena je da je zlouporabom položaja i ovlasti u dva kaznena djela oštetila Danka Končara, donedavno dragog obiteljskog prijatelja i poslovnog suradnika

Očekuje se da će u srijedu Županijski sud odlučiti o istražnom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva, što za petero pritvorenih u slučaju Končar - Cetinski može značiti puštanje na slobodu ili pak produljenje pritvora za narednih mjesec dana.


Stoga smo Cetinskog upitali očekuje li danas povratak supruge u obiteljski dom, na što, i dalje apsolutno uvjeren u Vinkinu nedužnost, trezveno veli: 'Znate, to ne ovisi toliko o njoj, već o tome hoće li sudac uspjeti u srijedu ispitati sve svjedoke. Ako ne, morat će svi zajedno čekati.'

No, hoće li i obitelj Cetinski uzvratiti Končaru tužbom? Mediji su nešto tako već natuknuli, a navodno bi se materijala za tužbu moglo naći budući da, osim dugogodišnjeg prijateljstva, obitelj Cetinski i Končara vežu i dugogodišnji bliski poslovni odnosi koji su se naprasno izjalovili. Epilog će svakako dati sud, no činjenica je da sve baca sjenu na ugled ove rovinjske obitelji koja se zbog kaznene prijave bivšeg prijatelja našla i pod lupom javnosti.

'Ne bih ulazio u to. Mi upravo ne želimo biti isti kao oni. Naime, već sedam mjeseci sustavno smo izvrgnuti linču. Želimo da pravosudna tijela odrade proceduru do kraja pa ćemo razgovarati', veli Mirko Cetinski, ipak ostavljajući tu opciju otvorenom.

Kako je riječ o velikim poslovima, ali i velikim novcima jer se navodno preispituje 40-tak transakcija nekretninama, pitamo Mirka kane li uz postojeći odvjetnički tim Ljubiše Drageljevića angažirati i vanjske eksperte, revizore, vještake.

'Vještake može angažirati jedino sud, a upravo na tome je Vinka inzistirala od prvog dana - da se izvrši revizija i angažiraju vještaci te utvrdi pravo stanje', veli Cetinski.