Hrvatska OGORČENI HODAK

'Možda Mesić pomiluje i Hrvoja Petrača'

  • Autor: tportal.hr
  • 6.3.2009 12:28:53
  • 6.3.2009 11:45:01

Zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak ponovno je izazvao zanimanje javnosti nakon što je rekao da postoje rupe u priči Mladena Šlogara, beskućnika koji je priznao da je ubio njegovu kćer Ivanu. Istodobno je zbog oštrih riječi nakon osuđujuće presude njegovom klijentu Vladimiru Zagorcu ponovo došao u sukob s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem

Hodak je najavio žalbu Ustavnom sudu za koju smatra da će biti jako dobro argumentirana. 'Jedino što mi pričinjava zadovoljstvo u ovom trenutku jest reakcija javnosti koja se zgraža nad činjenicom da je presuda donesena bez ijednog materijalnog dokaza. U Hrvatskoj ima puno onih koje ja nazivam 'euroblesanima'. To su oni koji misle da ćemo ulaskom u Europsku uniju riješiti sve svoje probleme. O tom ću slučaju obavijestiti i svjetsku javnost u intervjuima koje ću dati New York Timesu i BBC-ju', upozorio je Hodak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Ponovno se obrušio na predsjednika Mesića kazavši da puno priča i odmah oduzima odlikovanja iako presuda još nije pravomoćna, a istovremeno donosi odluku o pomilovanju osobe koja mu je darovala krivotvorenu sliku.

'Tko zna, vjerojatno će u zadnjem mjesecu svojega mandata pomilovati i Hrvoja Petrača. Taj može sve', zaključio je Hodak.

Što se tiče osumnjičenog ubojice Mladena Šlogara, istaknuo je kako je, nakon što je pročitao Šlogarov iskaz, utvrdio da u nekim banalnim situacijama laže. 'Primjerice, Šlogar je rekao kako je Ivana došla pješice do stana iz smjera Umjetničkog paviljona. A istina je da je Ivana parkirala auto samo tri metra od veže i da ju je susjeda vidjela kroz prozor. To što Šlogar mulja i laže ostavlja sumnju', kazao je Hodak

Napomenuo je kako u ovom trenutku ni na koga konkretno ne sumnja da stoji iza ubojstva. Čudno mu je, kaže, što beskućnik nije bacio pištolj u Savu, jer bi to tada bio savršen zločin.

'No Šlogar je bio u JNA i tamo je stekao neka znanja koja sigurno nije zaboravio samo zato što je postao beskućnik. Ponavljam, to što laže o lako provjerljivim činjenicama budi sumnju', ocijenio je. Stoga nije isključio mogućnost da pokrene vlastitu istragu kad počne postupak protiv Šlogara ili da podnese žalbu protiv presude kada ona bude donesena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još