NEMA FANTOMA?!

HDZ: 'Popisi birača su sasvim u redu!'

11.04.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Splitski HDZ-ovci domislili su se jedinstvenoj taktici: čim se pročuje vijest o konferenciji za novinare SDP-a, u roku od dva sata i oni sazivaju novinare. Nije važno na koju temu, poziv uvijek nosi isti naslov: 'Laži i obmane SDP-a'

Na Bačvicama su se danas bavili biračkim popisima, popisom stanovništva i fantomskim biračima u pograničnom području s Hercegovinom, pa su im u HDZ-u odgovorili da 'lažu, obmanjuju i manipuliraju javnost'. Po njima, s popisom birača sve je u redu, iako on sadrži više osoba od broja stanovnika Hrvatske!

'Svi državljani koji imaju prebivalište u Hrvatskoj mogu birati i biti birani na izborima, a u SDP-u se sustavno stvaraju manipulacije kako bi se opravdao poraz njihove 'kokoš' koalicije', uvjeren je šef županijskog HDZ-a Kruno Peronja. Ogroman nerazmjer u broju stanovnika i birača on objašnjava Hrvatima iz BiH, ali i SAD-a.

'Stalo nam je da promptno odgovorimo na SDP-ove laži i uznemiravanje građana', kaže Peronja. Na pitanje zašto premijerka Jadranka Kosor nije ispunila obećanje otprije dvije godine, kada je najavila konačno sređivanje biračkih spiskova, odgovorio je tvrdnjom da se oni 'stalno i permanentno sređuju'.

Iz govora šefa gradskog HDZ-a Dujomira Marasovića vrijedi izdvojiti tek najavu da će na izborima 'pijetlovima i pjetlićima biti očerupano perje'.