NASLIJEDIO JOSIPOVIĆA

Lučin na čelu Savjeta za ljudska prava

10.04.2011 u 14:41

Bionic
Reading

Šime Lučin, bivši ministar unutarnjih poslova se kao promotor ljudskih prava istaknuo još prije deset godina kada je, i to kao ministar policije, sudjelovao na prvom zagrebačkom gay prideu i to na strani homoseksualaca.

Glavna oporbena stranka, SDP, tek je nedavno imenovala nasljednika Ive Josipovića na funkciji koju je obnašao unutar stranke. Radi se o funkciji predsjednika njihovog stranačkog Savjeta za ljudska prava, civilno društvo i politički sustav koja je ostala upražnjena od kada je Josipović postao predsjednik države.

Sada je tu funkciju preuzeo Šime Lučin, bivši ministar unutarnjih poslova koji se kao promotor ljudskih prava istaknuo još prije deset godina kada je, i to kao ministar policije, sudjelovao na prvom zagrebačkom gay prideu - i to na strani homoseksualaca.

Senzibilitet za manjinske skupine Lučin je pokazao i kao inicijator Zakona o registriranom partnerstvu, poznat je i po tome što se zalagao za dekriminalizaciju lakih droga, odnosno da se uživanje marihuane kažnajva prekršajno, a ne kazneno.