Hrvatska BIVŠA DOMINISTRICA OLAKŠALA KRALJA KROMA

Vinka Cetinski ostaje u pritvoru, dvoje pušteno

Istražni sudac Županijskog suda u Puli odredio je Vinki Cetinski, Romini Hrvatin i Marinu Sorgi 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na suokrivljenike, odnosno svjedoke, dok je preostalu dvojicu iz slučaja malverzacija nekretninama u Istri, Željka Bilića i Gordana Dobrovića, pustio na slobodu

Petorka je sinoć privedena u policiju, a tijekom današnjeg dana saslušao ih je istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić. Najprije su jutros sucu privedeni 35-godišnji Željko Bilić i 51-godišnji Gordan Dobrović koji su, prema dosad dostupnim informacijama, bili posrednici u kupovini nekretnina. Istražnom sucu privedena je potom i 39-godišnja Romina Hrvatin, supruga rovinjskog odvjetnika, 64-godišnja Vinka Cetinski, koju je rovinjski poduzetnik ovlastio za poslove kupoprodaje zemljišta, te 27-godišnji Marin Sorgo, predstavnik agencije za nekretnine.

Privedena petorka sumnjiči se za kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti te pomaganje u počinjenju kaznenog djela, čime su trgovačko društvo iz Pule oštetili za oko 30 milijuna kuna.

Prema izvješću policije, uhićene osobe sumnjiče se da su, u ime oštećenog društva, kupovale poslovne udjele u trgovačkim društvima koja su ranije osnovali i to po cijenama znatno višim od stvarne vrijednosti tih poslovnih udjela, te da su, također, u ime oštećenog društva, prilikom posredovanja u kupoprodaji nekretnina, u ugovorima o kupoprodaji prikazivali više cijene od stvarno isplaćenih. Razliku između prikazane i stvarno isplaćene cijene zadržavali su za sebe.

Poduzetnik Danko Končar je u listopadu prošle godine podnio dvije kaznene prijave zbog prijevare protiv Vinke Cetinski koju je teretio 'da se s nekoliko osoba udružila radi ostvarivanja protupravne imovinske koristi na štetu tvrtke Kermas ulaganja'.

Vinka Cetinski do tada je bila članica uprave i direktorica u njegovoj tvrtki Kermas ulaganja te je bila ovlaštena da u njegovo ime kupi velike površine građevinskog zemljišta u Istri.

Osim toga, krajem devedesetih je bila HDZ-ova doministrica turizma.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još