Hrvatska BANDIĆEVA ŽELJA

Svi u prvu parkirnu zonu za 8000 kuna

Gradonačelnik Milan Bandić ponovio je svoj zahtjev da se svima koji žele omogući kupnja godišnjih parkirališnih karata u svim zonama

Naknadno će odrediti cijene, a kako neslužbeno doznajemo, godišnja karta u prvoj zoni stajala bi 8000, u drugoj 5000, a u trećoj 3000 kuna. Zagrebparking ne slaže se s njegovim prijedlogom i traži tržišne cijene.

Računaju da bi kupac karte dnevno u prosjeku parkiralište koristio šest sati, što znači da bi karta za prvu zonu stajala oko 17.000, za drugu nešto više od 7000, a za treću približno 3000 kuna. Iako u Bandićevu prijedlogu stoji da je usuglašen sa Zagrebparkingom, Robert Mišeta, voditelj podružnice, to je opovrgnuo.

– Nismo se složili nego smo poslali protuprijedlog. Ne slažemo se da se godišnja karta može kupiti u prvoj zoni jer tamo nema mjesta. Cijena je preniska, nije tržišna. Taj cjenik naplaćuje samo dva do tri sata dnevno – kaže Mišeta.

S obzirom na Mišetin stav, za pretpostaviti je da će i većina u Skupštini odbiti gradonačelnikov prijedlog koji je gotovo identičan prethodnom, koji su mu uoči prošle sjednice vratili na doradu.

U novoj verziji ne traži da mu ostave otvorene ruke za izdavanje povlaštenih karata (sada ih može izdati 400, op.a.) nego zahtijeva 400 povlaštenih karata za humanitarne udruge, zdravstvene organizacije, obitelji koje imaju teško bolesnog člana i 200 karata za tijela javne vlasti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još