Hrvatska NAKON OTKRIĆA TPORTALA

Prijatelji životinja kazneno prijavili Vetam

Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku Prijatelji životinja danas su podnijeli kaznenu prijavu protiv Veterinarske stanice Vetam iz Osijeka, odgovorne osobe direktora Dejana Todorovića i dvojice tehničara u toj tvrtki

Prijatelji životinja u prijavi tvrde da su direktor i dvojica zaposlenika prošli tjedan protuzakonito usmrtili tri psa ne poštujući propisane rokove i postupke. Udruga tvrdi da Vetam nema potrebne uvjete za obavljanje higijeničarske službe u Osijeku, ali unatoč tome s Gradom Osijekom sklopio je ugovor o pružanju usluge skloništa za pse lutalice.

Prijavu potpisuje predsjednik udruge Luka Oman, koji izražava bojazan da Vetam i nadalje protupravno sakuplja životinje s područja Grada Osijeka, proizvoljno drži i ubija pse povjerene mu na skrb prije zakonskog roka od 60 dana i tako krši Kazneni zakon.

'Očigledno neuvjerljivom bila bi činjenica da u sve nisu upućene nadležne gradske službe jer smo kao stručna udruga za zaštitu životinja u više navrata ukazivali na zakonske odredbe skrbi o napuštenim i izgubljenim životinjama, koje su uvijek ignorirane', upozorava Oman.

Podsjetimo, prošli tjedan tportal je otkrio da su dvojica radnika Veterinarske stanice Vetam u Osijeku u dvorištu napuštene kuće na Biljskoj cesti broj 19 usmrtili tri psa rotvajlera. Prema Zakonu o zaštiti životinja veterinari, koje ovlasti gradska uprava, pse moraju smjestiti najmanje 60 dana, tražiti udomitelja i ako ga ne nađu životinju smiju usmrtiti tek nakon toga.

Psa se može usmrtiti i zbog agresivnosti, ali psi ubijeni u Vetamu nisu bili agresivni. Tportalu to je prošli četvrtak potvrđeno i u osječkoj policiji. 'Obdukcijskim nalazom utvrđeno je da psi nisu napali ubijenog, odnosno, na tijelu nisu pronađeni tragovi ugriza.', izvijestila nas je glasnogovornica Policijske uprave Osječko-baranjske Vesna Žnidarić Bolarić
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još