Hrvatska ODLUKA MINISTARSTVA UPRAVE

Ivica Pančić više nije predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata

Prema odluci Ministarstva uprave Ivica Pančić više nije predsjednik Hrvatskih socijaldemokrata. No Pančić se s takvom odlukom ne miri, već smatra da je to kazna vladajućih zbog njegovih izjava, ali i zbog kaznene prijave protiv HDZ-a

'Odluka je duboko politički motivirana kako bi se spriječio nesmetani rad Hrvatskih socijaldemokrata, ali i kaznilo mene osobno zbog izrečenih političkih stajališta prema vladajućoj stranci i kaznene prijave protiv HDZ-a', prokomentirao je Pančić odluku Ministarstva uprave koje je poništilo skupštinu stranke iz prosinca prošle godine na kojoj je birano novo vodstvo.

Naime, Ministarstvo tvrdi da je skupština održana bez kvoruma i pritom se poziva na stari statut stranke, iako je na spomenutoj skupštini statut izmijenjen. Prema starom statutu stranke skupština ima 400 stranačkih delegata, dakle kvorum čini njih 200, no HSD je, zbog nemogućnosti održavanja regionalnih skupština stranke, izmijenio statut pa je na spomenutoj skupštini odlučivalo 45 od ukupno 80 izabranih delegata.

'Ako su nas htjeli eliminirati, u tome neće uspjeti. Zbog svega ostaje jedan loš osjećaj u želucu jer kad vam ljudi iz potpuno korumpirane vlade govore što je statutarno, a što nije, onda je to protiv zdravog razuma', zaključio je Pančić, dodavši da će se na ovakvu odluku žaliti Upravnom sudu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još