BUKA NA ULICAMA

Prosvjednici 'probudili' riječke vozače

06.04.2011 u 21:54

Bionic
Reading

Za razliku od Zagreba gdje se prosvjedi pomalo gase, u Rijeci je danas bilo živo. Da riječki prosvjednici ne misle odustati sve dok ne padne hrvatska Vlada, pokazali su okupivši se na starom mjestu kod Konta i raspoloženi kao nikad dosad te krenuli oboružani transparentima i zviždaljkama novom trasom

Prometni kaos nastao je kada na Fiumari nisu skrenuli na Korzo, već nastavili hodati prometnicom do HNK Ivana pl. Zajca pa Ulicom Riva prema Žabici. Među automobilima, autobusima i vlakom, koji je baš tada naišao, okupirali su grad.

Brojni iznenađeni policajci nisu stizali zaustaviti promet, ne znajući kuda prosvjednici idu. No ipak sve je prošlo bez incidenata; vozači su ih podržavali trubeći im za pad Sabora, a ovi su razvlačili transparente iznad automobila. Zanonovom ulicom skrenuli su na Adamićevu, gdje su slučajno probudili usnulog beskućnika na klupi, i nastavili tom prometnicom sve do Kontinentala.

Da ne bi baš sve prošlo bez riječi, Marin Miočić Stošić poručio je samo na kraju da su svi veliki lideri, koji kao spašavaju ovu domovinu, veliki lažnjaci, zato što ih nema s narodom ni u jednoj prilici.

'Nigdje sveučilišnih profesora i onih koji uče našu mladost da se skrivaju po rupama. Gdje su studenti na kojima ostaje ova budućnost, gdje su radnici, gdje su oni koji mjesecima nisu dobili plaće. To je licemjerno!' zaključio je Stošić.

Duboko uvjereni da svaka njihova akcija i prosvjed pomalo potkresava krila HDZ-u i da će s političke i povijesne scene nestati, najavili su da će ovakve akcije, 'fine i dobre provokacije da ih podrže i vozači', biti svake srijede, a subotom će se održavati mirni prosvjedi Korzom.