Hrvatska KOSOR ODGOVORILA MILANOVIĆU

'Da se pita SDP, Poglavlje 23 ne bi zatvorili još 50 godina'

Nakon što je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na stranačkoj konvenciji u Splitu ustvrdio da HDZ i Vlada idu u prekrajanje izbornih jedinica na osnovu krivotvorenog popisa birača, nije dugo trebalo čekati na odgovor premijerke Jadranke Kosor kojoj je, čini se, šef oporbe dosadio sa svojim komentarima

Teško je to više komentirati jer je nevjerojatno da Milanović komentira nešto što nije vidio. Budući da je čelnik stranke opozicije, nije vidio nikakav prijedlog zakona i nema ni jednu relevantnu informaciju o tome pa bi bilo logično da to ne komentira dok to ne vidi. Mi usuglašavamo taj prijedlog zakona i onda ćemo ga pokazati i Zoranu Milanoviću. Onda će moći komentirati', kazala je Kosor.

Ustvrdila je da je 'simptomatično' da SDP smatra da ne treba poštovati mišljenje ili odluku Ustavnog suda.

'Mi u Vladi smatramo da treba biti suprotno i da se odluke Ustavnog suda moraju provoditi, a oni su to ignorirali u nekoliko slučajeva – od odluke vezane uz isplatu duga umirovljenicima do raznih drugih vezanih uz referendum', rekla je Kosor.

Milanović je u Splitu također ustvrdio da vladajući u zadnjih osam godina nisu uspjeli položiti ispit što se tiče Poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i ljudska prava.

'On zapravo ne bi trebao komentirati posao oko Poglavlja 23 zato što ni jednom svojom odlukom njegova stranka nije pridonijela da se Poglavlje 23 uspješno zatvori. Ja ću vam ponoviti slučajeve odnedavno – SDP na čelu s Milanovićem bio je protiv Zakona o sprečavanje sukoba interesa koji je mjerilo za Poglavlje 23. Bili su protiv Zakona o policiji – taj zakon je jedno od mjerila. Da se njih pita i da se Milanovića pita, onda Poglavlje 23 ne bismo zatvorili još sljedećih 50 godina', zaključila je Kosor, dodavši da svi trebaju 'manje pričati, a više raditi'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još