Hrvatska DUBROVNIK - SPLIT

Ni orkansko jugo nije omelo spašavanje bebe

  • Autor: tportal.hr
  • 5.3.2009 8:28:08
  • 5.3.2009 8:10:44

Unatoč orkanskim udarima juga, višesatna borba za život prijevremeno rođene bebe u Dubrovniku noćas je okončana uspješnim prebacivanjem nedonoščeta iz Dubrovnika u Split helikopterom HRZ-a

U dramatičnom spašavanju života muške bebe, rođene u 27. tjednu trudnoće, sudjelovali su liječnici KBC-a Split i dubrovačkog Centra 112 pri Državnoj upravi za spašavanje.

Borba za život nedonoščeta počela je u dubrovačkoj bolnici gdje je bilo nužno bebu stabilizirati u mobilnom inkubatoru da bi u pratnji medicinske ekipe predvođene dr. Joškom Markićem mogla sigurno stići u Split, piše Slobodna Dalmacija.

Helikopter je strašnim vremenskim neprilikama usprkos, iz Dubrovnika poletio u 21 sat i 10 minuta da bi na splitski helidrom sletio točno u 22 sata. O majci bebe se, otkriva Slobodna, brinu u dubrovačkoj bolnici.

'Ovo je još jedna u nizu akcija spašavanja prijevremeno rođene bebe koje obično imaju brojne respiratorne i druge komplikacije. Sve to ne bi bilo moguće bez mobilnog inkubatora kojim raspolaže splitski KBC', kazao je dr. Julije Meštrović, voditelj dječje Jedinice intenzivnog liječenja, izrazivši nadu da će s malim Dubrovčaninom biti sve u redu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još