Hrvatska POTVRDA IZ MORH-A

Hrvatska odustala od kupnje vojnih aviona

'U dogledno vrijeme nećemo nabavljati zamjenske zrakoplove', izjavio je u Splitu državni tajnik Ministarstva obrane Mate Raboteg i tako prekinuo spekulacije oko toga hoće li Hrvatska kupiti novu vojnu eskadrilu od švedskog Gripena ili europskog konzorcija Eurofighter

'Razmatramo brojne odluke, no svi znamo kakva je ekonomska situacija i razmišljamo kako premostiti period od nekoliko godina, kada bi kriza trebala biti prošlost. U svakom slučaju, odluka neće biti donesena naprečac', kazao je Raboteg nakon završetka trodnevne Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe i konferencije - ASDA u Splitu. Potvrdio je da su za vrijeme sajma od brojnih proizvođača zrakoplova dobili neformalne ponude, kao i da neke tvrtke time 'žele ostati u igri' za razdoblje kada se o kupnji aviona bude ozbiljnije razmišljalo.

Inače, vrlo uspješni splitski sajam i službeno je uvršten u kalendar svjetskih vojnih izložbi, pa će se ta manifestacija ubuduće održavati svake dvije godine. Već od 2013. godine izložbeni prostor proširit će se izvan Spaladium arene, pa će vjerojatno obuhvatiti i prostor Ratne luke Lora.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još