BIVŠI JOSIPOVIĆEV SURADNIK

Rakar u kampanji surađuje s Ladonjom

31.03.2011 u 16:54

Bionic
Reading

Marko Rakar danas je na svom Mračnom blogu najavio suradnju s organizacijom Ladonja. Kako kaže ovaj popularni bloger, ponovno ulazimo u izborno razdoblje, a jedan dio njegovog posla su i izborne kampanje, pa budući da radi dosta toga vezanog za političku sferu, izjasnio se i gdje su njegove političke preferencije

Naime, Rakar iznosi na blogu kako smatra da je javna objava za koga radi i s kim surađuje nužna te 'priznaje' da će u ovogodišnjoj parlamentarnoj kampanji surađivati s Ladonjom Inače, nedavno osnovana stranka Ladonja, koja je za sada još u fazi registracije, najavila je izlazak na parlamentarne izbore, a prema nekim procjenama očekuje se da bi mogli osvojiti bar dva zastupnička mjesta. Sam Rakar veli da je riječ o organizaciji s područja Istre i Kvarnera koja pokušava promijeniti status quo koji postoji na tom prostoru pa je, vjerojatno, u tome njegov motiv i profesionalni izazov. Nova stranka na domaćoj političkoj sceni, koju predvodi Plinio Cuccurin, jedan od najutjecajnijih ljudi u Adrisu, svakako će pokušati 'poljuljati' dosadašnju vodeću poziciju IDS-a.

'Mislim da je bitno da to imate na umu u času kada čitate neki od mojih tekstova ili tumačite neku od aktivnosti koje pripremam u sljedećim mjesecima. Puno energije ulažem u to da uskladim svoje aktivnosti i izbjegnem potencijalni sukob interesa, a za svaki slučaj ako mislite da on postoji, mislim da je bitno da on bude jasno i transparentno iskazan', poručuje na današnjem blogu svojim čitateljima.

Kako kaže Plinio Cuccurin, suradnja s Rakarom nije toliko iznenađujuća, budući da je Rakar i na prošlim izborima pomagao u podršci nezavisnim listama okupljenim 'pod Ladonjom'.

'Tad je suradnja bila jako korisna, odlično smo se razumjeli i smatram da će Marko dati jednu dodatnu pozitivnu snagu Ladonji', izjavio je za tportal Plinio Cuccurin

Očito se, poučeni 'batinama' koje su dobili od Mangure i IDS-a, Ladonja za novu rundu sad dobro priprema jer predstojeća kampanja bi mogla, ocjenjuju neki, biti i jako žestoka.