JOSIPOVIĆ O GAY PARADI

'Split je otvoren i tolerantan grad'

30.03.2011 u 20:06

Bionic
Reading

Kako je bilo dogovoreno, kao završni dio današnjeg bogatog programa posjeta predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića Splitu bio je predviđen i sastanak u udruzi Domine

Udruga Domine i još nekoliko udruga u Splitu organiziraju ovogodišnji, prvi gay pride u Splitu. Ta parada je planirana za 11. lipnja. Josipović se iza zatvorenih vrata sastao s članovima udruge Domine, čemu su prisustvovali i članovi srodnih zajednica u Splitu Kontra i Iskorak. Osim pripadnika tih udruga, na sastanku su bili prisutni i pojedini aktivisti civilnog društva u Splitu.

Prije sastanka Josipović je medijima dao kratku izjavu u kojoj je dao punu podršku organizatorima manifestacije. 'Ne očekujem ništa loše, Split je otvoren i tolerantan grad i želio sam dati podršku udrugama u njihovom radu. Hrvatska je otvoreno demokratsko društvo i ne očekujem nikakve probleme', rekao je Josipović i izrazio žaljenje što zbog ranije ugovorenih obaveza ne može sudjelovati u gay prideu.

Planirana parada i povorka u Splitu će krenuti od Đardina preko Marmontove ulice i Rive, a završit će na najlogičnijoj lokaciji, na carskom trgu Peristilu.