Hrvatska GRAĐANI ODLUČUJU O PROJEKTU

SDP podržava referendum o golfu na Srđu

  • Autor: tportal.hr
  • 29.3.2011 20:39:50
  • 29.3.2011 16:24:32

SDP podržava najavu Andre Vlahušića, gradonačelnika Dubrovnika, da će građani i građanke Dubrovnika nakon provedene detaljne javne rasprave putem referenduma odlučivati o realizaciji projekta golf resorta na Srđu koji je već mjesecima izvor političkih prijepora u gradu podno Srđa, priopćeno je iz SDP-ovog Ureda za odnose s javnošću

Referendum je najučinkovitiji instrument direktne demokracije što je iznimno važno prilikom odlučivanja o projektima koji su, poput ovog, izvor društvenih prijepora, istaknuli su SDP-ovci. Dodali su kako će prihvatiti izraženu volju građanki i građana Dubrovnika bez obzira na to odluče li za ili protiv realizacije ovog projekta.

Naglasili su kako se SDP ne protivi realizaciji golf igrališta kao dodatnih turističkih sadržaja kojima je moguće produžiti sezonu i obogatiti ponudu naših turističkih destinacija, ali se protivi ideji koja stoji iza Zakona o golf igralištima: jeftine uzurpacije i prenamjene vrijednog zemljišta u cilju apartmanizacije i brzog bogaćenja te pogodovanja jednoj skupini investitora čime se ugrožava poduzetnička klima u Hrvatskoj.

'Naime, Zakon o golf igralištima stvara ogroman jaz između nekolicine povlaštenih i većine zakinutih što jako podsjeća na turobno razdoblje tajkunske privatizacije kada su u par godina u neviđenom, zakonom zaštićenom grabežu, pootimani najvredniji hrvatski privredni resursi – poduzeća, hoteli, nekretnine, imovina. S ovim zakonom područje grabeži se prebacilo na vrijedno neizgrađeno zemljište i prirodne resurse, uglavnom u obalnom području, a tome se SDP i dalje najoštrije suprotstavlja', poručili su.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još