PROBLEMI S PARKIRANJEM U ZAGREBU

'Operni pjevači trče van nakon prvog čina da produže parking'

29.03.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije uspio progurati zahtjev u Gradskoj skupštini u kojem je tražio da mu se odobri neogranično izdavanje povlaštenih parkirnih karata umjesto dosadašnjih 400

Bandić je veći broj karata zatražio jer su zahtjevi za povlaštenim kartama puno veći od dozvoljenog.

'Građani nam se javljaju i žele kupiti parkirališne karte po tržišnim cijenama pa predlažemo da gradonačelnik odredi cijenu tih karata,' kazao je pročelnik za promet Davor Jelavić.

Da je potražnja za karticom od 'zlata' velika svjedoči i rasprava u kojoj je svatko lobirao za pojedinu skupinu građana – od plino-servisera do sportaša što je iz takta izbacilo HNS-ovku Moranu Paliković Gruden

'Tužna sam jer smo se pretvorili u sektor za lobiranja pojedine grupacije. Ima i kulturnjaka koji bi htjeli povlaštene karte. Tako netko tko pjeva ariju u HNK mora nakon prvog čina mora istrčati van da bi produžio parking', ustvrdila je u pomalo posprdnom tonu Paliković Gruden i dodala da se pitanje parkiranja u Gradu mora pod hitno riješiti i da se mora znatti po kojem principu su pojedine institucije dobile određeni broj karata.

Umjesto Bandićeve želje za povećanjem broja povlaštenih karata, koje bi on mogao izdavati, Skupština je izglasala da se odluka o tome odgodi dok se neusaglase prvi čovjek Grada i Zagrebparking.

Uz to usvojen je i prijedlog da se uvede turistička parkirališna karta koju bi mogli koristiti svi koji dolaze u jednodnevne posjete Zagrebu.

Međutim, većina u Gradskoj skupštini zauzela je stav da se bilo kakva nova odluka vezana uz politiku parkiranja najprije mora usuglasiti sa podružnicom Zagrebačkog holdinga, Zagreb parkingom. Jelavić je zastupnicima poručio da moraju shvatiti da odluke predlaže gradonačelnik, a ne Zagreb parking, no bez efekta. Donošenje odluke je odgođeno.