ZASTUPNIČKE PLAĆE

Predsjedništvo HDZ-a donosi odluke umjesto Sabora

04.03.2009 u 16:06

Bionic
Reading

Povodom odluke predsjedništva HDZ-a o smanjivanju plaća saborskih zastupnika, ministara i državnih dužnosnika za 10 posto, SDP-ovci Milanka Opačić i Slavko Linić upozorili su da predsjedništvo HDZ-a u posljednje vrijeme donosi odluke umjesto Sabora

'HDZ preuzima posao Vlade, što je politički neprihvatljivo i neprimjereno demokratskim pravilima ponašanja. Veći problem od plaća zastupnika je preživljavanje u recesiji', upozorio je esdepeovac Slavko Linić na konferenciji za novinare u Splitu.

U komentaru za Infopunkt potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić kazala je da se svi prijedlozi SDP-a usvajaju, ali s odgodom.

'Odsad ćemo sve prijedloge slati izravno u HDZ, a ne u parlament, jer se pokazalo da predsjedništvo HDZ-a u zadnje vrijeme donosi odluke umjesto Sabora', ocijenila je Opačića.

Milanku Opačić zanima što će na novu odluku reći potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor koja se žustro protivila novoj odluci jer bi, prema njenim riječima, smanjivanje plaća ozbiljno poremetilo sustav. 'Zanima me što se sada promijenilo', kazala je Opačić, a na pitanje hoće li SDP ići s prijedlogom o većem smanjenju plaća odgovorila je da bi to bilo neozbiljno.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je da HDZ ima pravo predlagati sve za što misli da je važno.

Osvrnula se i na primjedbe oporbe te je predsjedniku SDP- a poručila: 'Poruka gospodinu Milanoviću je da je dobro ako ima pametan prijedlog za vrijeme u kojem živimo. Neka ga pošalje, adresu zna.'