UPRAVA VEČERNJAKA

'HND i sindikati, prestanite nam nanositi štetu'

28.03.2011 u 16:51

Bionic
Reading

Uprava Večernjeg lista u današnjem priopćenju ističe da novinari od njih nisu primili poziv za nastavak pregovora o kolektivnom ugovoru samo zato što su pregovore prekinuli novinari u sindikatu. Smatraju da je stoga na novinarima da pregovore ponovno i pokrenu

'Povodom današnjih izjava štrajkaškog odbora Večernjeg lista o tome da nisu primili poziv za nastavak pregovora, još jednom podsjećamo da je pregovore o kolektivnom ugovoru prekinuo sindikat te je odluka o povratku za pregovarački stol, kao i prvi korak u tom smislu, isključivo na sindikatu.

Uprava je bila i ostala otvorena za pregovore o kolektivnom ugovoru u skladu s gospodarskim okruženjem, no pregovori se ne mogu temeljiti na ultimatumima. Pozivamo sve kolege koji ne rade da obustave štrajk i vrate se na posao.

Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo pozivamo da prestanu nanositi štetu Večernjem listu vođenjem granske sindikalne bitke preko leđa zaposlenika Večernjeg lista, koji je po uvjetima koje garantira jedan od najboljih medijskih poslodavaca u zemlji.' - stoji u priopćenju kojeg potpisuju članovi Uprave Večernjaka.