Hrvatska KOORDINATOR ILI 'KOORDINATOR'

Pupovac: Šeksovo imenovanje dogovorio sam s Kosor

'Premijerka me nije imenovala za koordinatora, jer ona i Vlada, zajedno s glavnim pregovaračem, koordiniraju pregovore, pa i završetak pregovora o poglavlju 23. Neistinita je tvrdnja i to da je moja zadaća koordiniranje ministarstava, drugih državnih institucija, Sabora, pa i pojedinih zastupničkih klubova, s time da ću ja u sklopu te zadaće pronalaziti rješenja za ispunjavanje mjerila i upozoravati Vladu o potrebi donošenja određene odredbe ili zakona', izrekao je Vladimir Šeks za Vjesnik, no SDSS-ov Milorad Pupovac i dalje tvrdi da je postojao dogovor o Šeksovoj ulozi između SDSS-a i premijerke Jadranke Kosor

'Kao prvo, ne radi se ni o kakvom koordinatoru niti koordiniranju, no postoje neka pitanja koja su dio mjerila i koja se trebaju riješiti kroz Sabor ili druge institucije. Treba raditi na usklađivanju zakona i dogovor je bio da to rade gospodin Šeks i ljudi iz SDSS-a', kazao nam je SDSS-ov Milorad Pupovac.

Prije samo dva dana Vladin glasnogovornik Mladen Pavić izričito je napomenuo da je premijerki Šeksa kao koordinatora akcijskog plana oko poglavlja 23 predložio Pupovac, no čini se da to ipak nije bila isključivo njegova inicijativa.

'To je dogovor između nas i predsjednice Vlade, i to još prije koalicijskog sastanka', kazao nam je Pupovac.

Međutim, nije se moglo izbjeći pitanje je li Šeks najidealnija osoba za takav posao. Naime, iako ga je DORH oslobodio odgovornosti, još uvijek su svježa priopćenja Amnesty Internationala koji je zahtijevao da se istraži eventualna Šeksova uloga u ratnim zločinima počinjenim nad srpskim stanovništvom. Na tu temu komentar je o Šeksu kao koordinatoru za tportal dala i voditeljica Documente Vesna Teršelić, poručivši da 'nikako nije trebalo donositi takvu odluku, jer je Šeks u najmanju ruku trebao biti politički odgovoran zbog toga što je bio predsjednik kriznog štaba u Osijeku za vrijeme postojanja čete koja je ubijala civile'.

Na pitanje nije li zbog svega što se u medijima pisalo posljednjih nekoliko mjeseci davanje Šeksu takvog posla ipak pomalo nezgodno, Pupovac je rekao: 'Gospodin Šeks je potpredsjednik Nacionalnog odbora za praćenje pregovora i potpredsjednik Sabora te čovjek koji ima određene obveze. Njegov je posao da pridonese i s tog aspekta smo na to gledali.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još