Hrvatska JEDNOSATNI ŠTRAJK

Radio Vukovar podržao novinare Večernjeg lista

  • Autor: tportal.hr
  • 25.3.2011 13:11:01
  • 25.3.2011 12:20:47

I članovi novinarskog sindikata angažirani na Hrvatskom radiju Vukovar (HRV) pružili su u petak potporu kolegama iz Večernjeg lista te u znak solidarnosti na sat vremena obustavili rad

'Financijska kriza pogodila je cjelokupno gospodarstvo i druge dijelove svakodnevnog života, pa tako i svijet medija, što svi vrlo dobro osjetimo. Zaposlenici Hrvatskog radija Vukovar mogu samo sanjati kolektivni ugovor, ali u potpunosti razumiju borbu za očuvanje stečenih prava novinara Večernjeg lista. I sami prečesto osjetimo da poslodavac teret krize pokušava prebaciti na zaposlenike. Takav odnos poslodavaca prema novinarima, koji bi trebali objektivno i pravovremeno izvještavati javnost, otežava njihov rad', navodi se u priopćenju podružnice Sindikata novinara Hrvatske na HRV-u te se upozorava da su 'krajnji gubitnici u cijeloj priči korisnici usluga – čitatelji ili slušatelji koji ostaju uskraćeni za pravodobnu informaciju'.

Iz HRV-a poručuju i da je 'svima jasno da je danas u Hrvatskoj vrlo teško baviti se kvalitetnim novinarstvom'. Ipak, izražavaju nadu u postizanje zajedničkog cilja te daju podršku kolegicama i kolegama iz Večernjeg lista koji su počeli svoju borbu za neovisno novinarstvo.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još