Hrvatska POVRATAK OTPISANOG

'Prečesti odlasci i povratci najslabija su Budišina karika'

  • Autor: V.Brkulj
  • 24.3.2011 14:11:04
  • 24.3.2011 13:30:22

Nakon sedam godina od političkog umirovljenja i debakla na izborima u studenome 2003. godine kada sam nije uspio prijeći izborni prag u desetoj izbornoj jedinici, a njegova stranka (HSLS) u koaliciji s DC-om doživjela je poraz koji će ih pokopati, Dražen Budiša odlučio se vratiti na političku scenu

Obznanio je to u ponedjeljak na HTV-u u 'Licima nacije' Branimira Bilića. Budiša bi se prema nekim špekulacijama trebao pojaviti na listi devete izborne jedinice, a ako je suditi prema onom što misle njegovi bivši kolege i politički analitičari, povratak otpisanog neće previše pomoći HSLS-u na predstojećim izborima.

'Je li potrebno reaktivirati stare ideje? Mišljenja sam da za njih u politici danas nema mjesta. Vremena su se promijenila i njegov povratak neće izazvati poseban odaziv biračkog tijela. Skeptičan sam prema tome da će on podići rejting HSLS-a', kazao je profesor na FPZ-u Ivan Rimac.

Rimčevo mišljenje dijeli i dugogodišnji član HSLS-a, a danas član Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati Jozo Radoš.

'Prečesti odlasci i povratci u politiku najslabija su karika Budišine karijere. Tako je i ovoga puta. Očito je da mu je, unatoč tome što javno ne djeluje od 2004. godine, teško odoljeti povratku u politiku. Sumnjam da stranka s njegovim povratkom može napraviti nekakav iskorak naprijed jer on ne nudi ništa novo, a i problem HSLS-a je previše interesnih lobija u njemu samom. Pretpostavljam da će se Budiša tu teško uklopiti', zaključio je Radoš.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još