VELKAM TU AMERIKA!

Langer: Kosor podržava moju ideju da budemo 51. država SAD-a

24.03.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Radosne riječi dobrodošlice 'Velkam to Kroejša, velkam to Amerika', koje je premijerka Jadranka Kosor uputila američkom veleposlaniku Jamesu Foleyu, istarski rock političar Bruno Langer prepoznao je kao sjajnu podršku njegovoj ideji da Hrvatska postane 51. članica SAD-a

Bruno Langer, naime, smatra da je rješenje svih hrvatskih problema, a posebno onih s priključenjem EU-u, podnošenje molbe ili zahtjeva Sjedinjenim Američkim Državama da postanemo njihova 51. država.

Čini se da premijerka Jadranka Kosor dijelom prihvaća tu ideju kad njezina dobrodošlica glasi: 'Velkam tu Kroejša, velkam tu Amerika.' Langer ističe da taj natpis moramo imati na svim aerodromima i da bi to jako pomoglo našem turizmu, kao i ukupnom razvoju.

'Havaji su 1959. postali 50. država SAD-a i njihov glavni grad Honolulu udaljen je od Washingtona 7.777 kilometara, a Zagreb je bliži za 535 kilometara i ne stoji argument kako smo predaleko da bismo postali 51. članica. Ako postanemo dio SAD-a, nećemo više imati nikakvih problema s pravosuđem i Kosor bi to riješila zapravo začas, jer bi došao FBI i za jedan dan riješio problem', kaže Langer.

Ovaj istarski rock političar predlaže i da se raspiše referendum na kojem će građani moći birati između tri pitanja: žele li Hrvatsku u Europskoj uniji, žele li je u SAD-u ili žele da ostane samostalna.

Na naše pitanje bi li eventualno primanje Hrvatske u Sjedinjene Američke Države pokvarilo odnose s EU-om, Langer spremno odgovara: 'Ma kakvi, nimalo! Pa Sjedinjene Američke Države su gazde Europe!'

'Jeste li ikad svoju ideju predstavili nekome iz Amerike?', pitali smo Langera. 'Kako su reagirali?'

'Moj prvi susjed je Amerikanac rođen na Havajima i on je oduševljen tom idejom. Svoj radni vijek proveo je kao psiholog u Avianu i često mu dolaze gosti Amerikanci iz Aviana, sa svima njima sam razgovarao o ovoj ideji i svi su je podržali', otkriva veseli Langer, koji je i sam nekoliko godina živio u SAD-u.

'I zato nemojmo čekati, nego neka naš turistički slogan odmah postane: Velkam tu Kroejša, velkam tu Amerika!', završna je Langerova poruka predsjednici Vlade.

Velkam tu Kroejša