GIPSOVA RAZMIŠLJANJA

Kostelić objasnio što je mislio pod kontrolom Vlade

22.03.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Na prijemu na Pantovčaku predsjednik Ivo Josipović ugostio je pobjednika Svjetskog skijaškog kupa Ivicu Kostelića. S njim je bio i njegov otac i trener Ante Kostelić, koji je pojasnio novinarima da su njegove jučerašnje riječi o kontroli, koje je izgovorio kod premijerke Jadranke Kosor, pogrešno shvaćene. Pojasnio je da je govorio o pojmu kontrole u kontekstu sporta, a ne Vlade i politike

Naime, Ante Kostelić zvani Gips jučer je na prijemu u Banskim dvorima izrekao rečenice nakon kojih su mnogi ostali u čudu. Izuzev premijerke Kosor, koja mu je uzvratila da 'apsolutno podržava sve' o čemu je Kostelić govorio.

'Ja znam da ova naša sadašnja vlada, i buduće i prošle, da su radile u okolnostima koje su često kontrolirane. Ne znam od koga, netko će reći od vanjskih neprijatelja, ne znam, bilo koga', poručio je naš skijaški trener.

Danas se pak ispravio, kazavši da je govorio prvenstveno o sportskoj, odnosno skijaškoj tematici.

'Kad ti netko u skijanju postavlja stazu, jasno je da te on donekle kontrolira u uspjehu, a ti se tome nastojiš oduprijeti što je više moguće. U tom smislu, mi se borimo za još jedno postavljanje da bismo smanjili tu moć kontrole', rekao je Kostelić. Također je poručio da je on samo iznosio svoje mišljenje. Nije mu jasno, rekao je, zašto se secira svaka njegova riječ. Zaključio je da ovo nije DDR, gdje je postojao zakon kojim se kontroliralo što netko govori i misli.

Još jednom je ponovio da u njegovom govoru u Banskim dvorima nije bilo političkih konotacija ni vanjskih neprijatelja. 'Pravilo je, a ono vrijedi i u biznisu, da se brani svoja samostalnost, jer nam to omogućuje da napredujemo. Mi (Kostelići, op.a.) smo uspjeli u tome', rekao je.

Na pitanje što je mislio kad je rekao da Vladi treba mir, a ne javnost koja se šeće, kazao je da su to njegovi pogledi koji bi se odnosili na bilo koju vladu, pa i onu posve drukčiju od ove. Pojasnio je da, kad ne bi imao posao, ni od koga ga ne bi tražio, već bi išao cijepati drva bez obzira na kvalifikacije. Što se tiče prosvjeda, istaknuo je: 'Ne idem na prosvjede, jer nemam vremena protestirati.'