ŽELE BLOKIRATI I MINISTROV ILOK

Seljaci najavljuju i prosvjed na pruzi Zagreb – Beograd

21.03.2011 u 15:54

Bionic
Reading

Sindikat hrvatskih seljaka najavio je za popodne potpunu blokadu prometa na punktovima u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Virovitičko-podravskoj županiji te otvaranje novih prosvjednih mjesta, uključujući i Ilok – rodno mjesto ministra Čobankovića, pa čak i pruge Zagreb – Beograd

Nezadovoljni zbog toga što ih ministar poljoprivrede Petar Čobanković ni 12. dana prosvjeda na slavonskim prometnicama nije pozvao na razgovor, seljaci su najavili kako se neće maknuti s cesta do ispunjenja zahtjeva te su pozvali i druge građane da im se priključe.

'Na tri prosvjedna mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji više je od 300 traktora, na virovitičkom području promet blokira 200 traktora, a u susjednoj Brodsko-posavskoj županiji na cestama su seljaci s 50-ak traktora. Ovom lopovluku mora doći kraj i zato tražim podršku svih građana', rekao je Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka.

Seljaci su sve do podneva čekali poziv iz Zagreba, a onda su održali izvanredni sastanak i odlučili se za potpunu blokadu prometa kod Jarmine, u Ilači i Podgrađu na vukovarsko-srijemskom području te drugdje u Slavoniji.

'Već danas ili sutra počet ćemo prosvjed i na iločkom području jer nam je cilj blokirati Ilok, grad iz kojeg potječe ministar Čobanković', najavio je seljački vođa Pokrovac, dok njegov kolega najavljuje i moguću blokadu željezničke pruge Vinkovci – Tovarnik – državna granica sa Srbijom.