Hrvatska NAJAVILI I PROSVJED

Novinari u petak u jednodnevnom štrajku?

  • Autor: tportal.hr
  • 21.3.2011 8:03:17
  • 20.3.2011 21:34:26

Novinari Večernjeg lista najavili su štrajk koji bi trebao započeti u srijedu, 23. ožujka, a HND i Sindikat novinara Hrvatske orgainziraju prosvjed u petak 25. ožujka na koji pozivaju novinare svih redakcija. Svi novinari pozvani su u jednodnevni štrajk solidarnosti koji bi se također trebao održati u petak

Dan uoči štrajka u Večernjem listu, u utorak, 22. ožujka 2011. godine, bit će održana konferencija za novinare u Novinarskom domu u Zagrebu na kojoj će objasniti motive ulaska u štrajk vezane za kolektivni ugovor.

'Slijedom dogovora na sjednici Izvršnog odbora SNH održanoj 7. ožujka 2011. godine, Izvršni odbor SNH poziva sve podružnice i članove SNH da u petak, 25. ožujka 2011. godine, organiziraju jednodnevni štrajk solidarnosti s kolegama i kolegicama iz Podružnice SNH Večernji list', piše Gabrijela Galić, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, te najavljuje mirni prosvjed novinara u petak, 25. ožujka.

'Prosvjed će započeti okupljanjem sudionika ispred Novinarskog doma, Perkovčeva 2, u 11,00 sati. Zatim povorka kreće pločnikom Savske ceste prema Večernjem listu, Slavonska avenija 4. Tu će se okupljenima obratiti predsjednici SNH i HND Gabrijela Galić i Zdenko Duka, glavni povjerenik Podružnice SNH Večernji list Anton Filić te još neki kolege i kolegice iz Večernjeg lista.

Molimo sve kolege i kolegice da iskažu solidarnost s novinarima Večernjeg lista. Kolege i kolegice iz Zagreba molimo da se u što većem broju pridruže prosvjednoj povorci novinara kako bi i na taj način upozorili na nužnost zaštite gospodarskih i socijalnih interesa novinara i medijskih radnika, te zaštite sve ugroženijih profesionalnih prava', piše Gabrijela Galić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još