Hrvatska PRIRUČNIK ZA PROSVJEDNIKE

Pernar savjetuje kako srušiti policijske barikade

  • Autor: tportal.hr
  • 19.3.2011 11:02:00
  • 19.3.2011 9:09:31

Ako niste znali kako probiti policijske barikade i kordon interventnih policajaca, na svom će vam blogu objasniti Ivan Pernar

'Policijske barikade: prednosti, mane i - rješenje za proboj', naslov je priručnika objavljenog na Pernarovom blogu. Spominje on i ilustrira prednosti barikada (ne može se gurati, prevrnuti, a i s unutrašnje strane barikade je policija), dok kao mane spominje malu težinu metalnih policijskih barikada i činjenicu da nisu popunjene, već imaju rešetkastu strukturu.

Tu slabost Pernar namjerava iskoristiti te barikade rušiti s dva užeta od po deset metara koja na krajevima imaju kuku. Pernar je očito vrlo dobro proučio barikade, koje doduše otkada su prosvjedi počeli svakodnevno naslonjene na zidove stoje na prilazima Gornjem gradu. Pernar je rušenje barikada podijelio u pet faza, a zadnja je, naravno, proboj i pravac Markov trg.

Pernar, koji je tvrdio da je za nenasilje, čini se ponovno pokušava preuzeti kormilo protuvladinih prosveda, koji su tek nakon njegovog povlačenja iz prvih redova, dobili potpuno pozitivan predznak u javnosti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još