Hrvatska KONAČNI NALAZ HZJZ-A

Nema legionele u Valamar hotelima

Konačni nalazi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) potvrđuju da nema bakterije legionele u porečkim objektima Valamara, priopćeno je danas iz službe za odnose s javnošću Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o.

ZAGREB/POREČ - Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stigli su konačni nalazi ispitivanja pojave bakterije legionele u dva objekta Valamara u Poreču, i oni "nedvojbeno potvrđuju da u hotelu Valamar Crystal i apartmanima Valamar Diamant Residence - u kojima je boravio dio stranih navijača koji su od legionele oboljeli tijekom trajanja Svjetskog prvenstva u rukometu - nije pronađena bakterija legionela koja uzrokuje legionarsku bolest", navodi u priopćenju Marina Majić Crnković, specijalist za odnose s javnošću Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o.

Time su potvrđeni preliminarni nalazi ispitivanja HZJZ-a koji su upućivali na to da se uzročnik ove infekcije nalazio u gradskoj sportskoj dvorani Žatika, a ne u porečkim hotelima i privatnom smještaju, kako se prvotno u nekim medijima pogrešno nagađalo, ističe se u priopćenju.

U međuvremenu su u dvorana Žatika poduzete mjere potpunog uništavanja bakterije i sprečavanja njezinog ponovnog pojavljivanja te je dvorana 20. veljače, otvorena za javnost i normalno radi, dodaje se.

Iz poduzeća Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. također ističu kako su od početka bili uvjereni u ovakav ishod testiranja, s obzirom da u grupaciji svojih turističkih objekata provode "najviše svjetske standarde kvalitete i održavanja, na čemu temelje i razvoj prvog hrvatskog hotelskog brenda - Valamar".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još