HSP U NAPADU

'Kerum je kao Superhik!'

16.03.2011 u 20:00

Bionic
Reading

Nakon SDP-a i HNS-a, na splitskog gradonačelnika Željka Keruma jutros se obrušio i lokalni HSP. Za razliku od kolega koji udaraju po njegovom bahatom stilu vladanja i nedostatku kulture, pravašima još više smeta konkretan projekt proširenja Zapadne obale ispred hotela Marjan

'Zašto mu se toliko žuri? Zašto nije raspisan natječaj i zašto nisu pronađeni privatni investitori koji bi svojim novcima realizirali ovaj projekt?', pita se šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović. Jasno, još uvijek mu je u

sjećanju Kerumovo obećanje od prošle godine da proširenje obale neće grad koštati ni kune. Umjesto toga, samo u 2011. godini iz proračuna će se potrošiti 70 milijuna kuna, a to je samo početak. Cijeli projekt procjenjuje se na najmanje 300 milijuna.

'Od novaca koje se planira namaknuti legalizacijom bespravnih objekata u istočnim dijelovima grada realizirat će se nasipanje obale. Siromašne će učiniti još siromašnijima, a sebi će ispred hotela napraviti najfiniji asfalt da mu Ferrari ne udara po rupama i da Fanina štikla ne zapinje po grbama', kazao je Tomasović.

Gradski vijećnik HSP-a Luka Roguljić tvrdi i da lokacijska dozvola nije izdana temeljem rada koji je pobijedio na javnom natječaju, već na osnovi idejnog projekta te da je izbjegnuta vrlo skupa studija valovanja Gradske luke.