Hrvatska SANACIJA UZ AMERIČKU POMOĆ

Kosor otvorila obnovljeni Dom učenika u Vukovaru

  • Autor: tportal.hr
  • 16.3.2011 17:23:48
  • 16.3.2011 13:50:43

Obnovljeni Dom učenika Vukovar, u čiju je sanaciju investirano blizu 10 milijuna kuna i koji će pružiti mogućnost smještaja za 120 srednjoškolaca i studenata, otvorila je u srijedu predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor

U obnovu učeničkog doma, izgrađenog još 30-ih godina prošlog stoljeća, Ministarstvo regionalnog razvoja uložilo je 6,5 milijuna kuna, dodatnih 2,1 milijun namaknulo je zapovjedništvo američkih oružanih snaga za Europu, dok je preostali iznos, iskorišten za opremanje objekta, osiguran kroz Fond za obnovu i razvoj Vukovara.

'Prva je ovo veća američka investicija od okončanja mirne reintegracije i odlaska mirovnih snaga UNTAES-a', poručio je na otvorenju američki veleposlanik u Hrvatskoj James Foley.

Prošlu, kao i pola ove školske godine, ukupno je 85 učenika bilo smješteno na alternativnoj lokaciji u obližnjem Samačkom hotelu. Otvorenjem modernog objekta s dvokrevetnim i trokrevetnim sobama pruža im se mogućnost smještaja po europskim standardima.

Uz premijerku Kosor, koja se nakon otvorenja Doma učenika zaputila na sastanak s dr. Vesnom Bosanac i predstavnicima braniteljskih udruga, u posjetu Vukovaru su i potpredsjednik Vlade Petar Čobanković te ministar obrazovanja Radovan Fuchs, odnosno regionalnog razvoja Božidar Pankretić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još