Hrvatska OPREZ!

Prevaranti zovu da ste dobili 55.000 kuna

  • Autor: tportal.hr
  • 3.3.2009 8:39:46
  • 3.3.2009 7:54:00

Hrvatski građani na meti su nove telefonske prijevare u kojoj ih se lažnim obećanjima o visokom novčanom dobitku tjera da nazovu broj na kojem se impulsi skupo plaćaju

Veliki broj Zagrepčana već je dobio pozive koje naša telefonska mreža ne prepoznaje jer su očito skriveni, tako da se prevarantski poziv na fiksnom telefonu prikazuje kao 0000000, otkriva Jutarnji list.

Radi se o izmišljenom novčanom dobitku od 55 tisuća kuna, o kojem svoju žrtvu telefonski obavještava pristojan muški glas. Žrtva je zamoljena je da odgovorom na pitanje potvrdi dobitak nagrade, a pitanje uglavnom glasi koji je glavni grad Hrvatske.

Nakon odgovora, moli vas se da nazovete broj koji počinje sa 060, gdje morate reći svoj izbor: želite li isplatu čekom ili gotovinom.

Nazovete li taj broj, minutu razgovora platit ćete sedam kuna, a nema upozorenja o toj cijeni. Od vaših sedam kuna prevaranti će dobiti 4 kune, a ostatak odlazi tvrtki koja je dala u najam liniju 060.

Iz T-HT-a su potvrdili da imaju povećan broj poziva građana koji su se htjeli informirati o spornim pozivima. Korisnicima su poručili da ne nasjedaju na lažne poruke i da nikad ne nazivaju ponuđene brojeve ako cijena poziva nije navedena, a po zakonu bi morala biti istaknuta.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još