PROMINA OKLAJ

Načelnik putuje biciklom jer je općinski račun u blokadi

15.03.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Na vlast u Promini je Paul Cota došao prije tri godine, kada je, kaže, od prethodne HDZ-ove vlasti naslijedio dug od oko tri milijuna kuna. Općinska blagajna je ponovno ispražnjena prije 20 dana

PROMINA - Paul Cota, načelnik Općine Promina Oklaj, čelnik jedinice lokalne samouprave u drniškom zaleđu, danas je na službeni sastanak udaljen četrdesetak kilometara od općinskog sjedišta putovao - biciklom. Razlog za vrtnju pedala po olujnom jugu i kiši nije u njegovoj strastvenoj ljubavi prema biciklizmu, već činjenica da je račun Općine Promina već dulje vrijeme u blokadi, kako je pojasnio.

'Moram reći da se ovdje ne radi o nikakvom prosvjedu niti performansu, niti je riječ o sportu', odgovorio je uz ostalo načelnik Cota kada je zastao pored ceste da bi sjedeći na sivo-zelenom biciklu odgovorio na poziv na mobitelu.

Odjeven u narančastu trenirku, s crvenom kapom na glavi i ruksakom na leđima, na sastanak s predstavnicima državne uprave u selo Kljaci je Paul C. krenuo nekoliko sati ranije kako bi stigao na vrijeme.

Naime, otkad je prije tri godine Paul Cota dospio na vlast u Promini, gdje je dotada vladao HDZ, zatekao je vrlo loše stanje općinske blagajne. Ubrzo je općinski račun bio blokiran zbog neplaćenih dugovanja od oko tri milijuna kuna koje njegovi prethodnici, kako je obrazlagao, nisu podmirili različitim vjerovnicima. Glavninu spomenutih dugova je dospio vratiti, a ostalo je tek nešto više od oko 200 tisuća kuna, zbog kojih je općinska blagajna opet ispražnjena.

Naime, nova blokada računa traje već dvadeset dana, pa u Općini nemaju novca niti za plaće službenika, a niti za podmirenje troškova za benzin, telefone i ostale potrebe, kažu.

Paul Cota se s obitelji u rodnu Prominu doselio iz Zagreba, gdje je među ostalim bio i dio trenerske ekipe nekih košarkaških momčadi. U Promini se, izuzev što je općinski čelnik koji je iz HSP-a lani prešao u HSS, bavi i vinogradarstvom.