ZA PRISAVLJE SPREMNI

Poglavnik Pavelić presudio u izboru predsjednice Vijeća HRT-a

15.03.2011 u 13:08

Bionic
Reading

Petar Lovrić, Milan Kujundžić, Darko Grvičić, Ivo Goldstein i Sanja Ivić bit će u Programskom vijeću HRT-a dvije godine, a Josip Čerina, Nada Zgrabljić Rotar, Viktorija Car, Ante Tomić, Josip Jović i Branko Karabatić četiri, odlučeno je ždrijebom na Prisavlju. Za predsjednicu Vijeća, s mandatom od četiri godine, sa šest glasova za i pet protiv izabrana je iz drugog pokušaja Nada Zgrabljić Rotar, a jedini protukandidat joj je bio Milan Kujundžić, koji je imenovan za dopredsjednika

U prvom krugu nitko nije izabran, a da će se podjela na lijeve i desne nastaviti i u ovom sazivu Programskog vijeća bilo je jasno nakon što su Kujundžić i Zgrabljić Rotar dobili po pet glasova, dok na jednom listiću nije bilo zaokruženo nijedno ime. U drugi krug ušlo se s istim kandidatima, no prije glasanja Goldstein se zapitao može li netko tko je posjetio grob Ante Pavelića u Španjolskoj biti izabran za predsjednika.

'Vi ste tada rekli da je to vaša privatna stvar. S tim se mogu složiti, ali budete li izabrani za predsjednika, to više ne može biti privatna stvar nego javna činjenica. Mi smo javne ličnosti i naše biografije su na stolu', kazao je Goldstein Kujundžiću.

Izrečeno je malo iznenadilo ravnatelja KB Dubrava, ali se brzo pribrao i uzvratio da 'njegov posjet groblju nije tema PV-a'.

'Ako ste zato došli u PV, onda ovaj PV neće imati perspektivu. Tko je posjetio koje groblje nisko je plasirano', kazao je Kujundžić.

U raspravu se uključila i predsjednica Nadzornog odbora Silvija Luks, dodavši da je ona svojedobno posjetila grob majke Terezije u Indiji i da joj to nikad nitko nije spočitnuo, zamolivši prisutne da se suzdrže od tema kojima nije mjesto na PV-u.

Kada već nije dospio na mjesto predsjednika, Kujundžiću kao satisfakcija može poslužiti činjenica da je jednoglasno izabran na dopredsjedničko mjesto.