NA HDZ-OVOJ LINIJI

Katolička crkva: Hrvatskoj treba mir i stabilnost!

15.03.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sa zabrinutošću se osvrnulo na aktualna zbivanja u hrvatskome društvu te u današnjem priopćenju pozvalo političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u zemlji da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva

Kako se ocjenjuje u priopćenju, upućenom u povodu jučerašnje sjednice toga tijela, nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojem treba sačuvati razboritost i trijeznost te ojačati solidarnost jer nam predstoje važne odluke koje će dugoročno odrediti našu budućnost.

Članovi Stalnog vijeća HBK-a pozivaju sve ljude dobre volje na jačanje svijesti o svojoj suodgovornosti za opće dobro svoga naroda i države.

Na dnevnom je redu sjednice bila i priprema pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te program 42. plenarnoga zasjedanja HBK-a koje će se održati od 29. do 31. ožujka u Zagrebu.

Članovi Stalnoga vijeća upoznati su s poduzetim aktivnostima u sklopu priprema za Papin pohod s posebnim osvrtom na susret Svetoga Oca s predstavnicima kulture, znanosti i javnoga života u Hrvatskome narodnom kazalištu, zatim na susret s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića te misno slavlje na hipodromu u sklopu Nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji.