'TKO MISLI DRUGAČIJE, TAJ JE U ZABLUDI'

Mesić: BiH se neće raspasti

14.03.2011 u 17:39

Bionic
Reading

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ustvrdio je u ponedjeljak kako se Bosna i Hercegovina neće raspasti te da su u zabludi svi oni koji misle drugačije

'Neka se okane iluzija svi oni koji misle da se BiH može raspasti', kazao je Mesić sudjelujući u Sarajevu u promociji knjige 'Plači voljena zemljo' čiji je autor jedan od utemeljitelja Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNV) Petar Jozelić.


Mesić je ocijenio kako je osamostaljenjem Crne Gore i proglašenjem neovisnosti Kosova završen teritorijalni preustroj bivše Jugoslavije te da daljih podjela neće biti.

Podsjećajući na nastojanja Hrvatske da već ove godine okonča pregovore o pristupanju Europskoj uniji, Mesić je kazao kako će to biti važno i za sve hrvatske susjede jer će i drugim državama u susjedstvu omogućiti nastavak njihova euroatlantskog puta. Mesić je ponovno pozvao vlasti u Srbiji da slijede primjer Hrvatske u odnosu prema BiH.

'Mi smo poručili Hrvatima u BiH da je ovo njihova domovina i da im je Sarajevo glavni grad u kojemu trebaju i kreirati svoju politiku. Kada to isto učini i Beograd i prenese istu poruku Srbima u BiH onda će i stanje u njoj biti bolje', zaključio je Mesić.