RAZGOVARALI O PUTOVANJIMA

Tajno se sastali Kosor i Mesić

13.03.2011 u 17:36

Bionic
Reading

Poluoblačnu nedjelju premijerka Jadranka Kosor i bivši predsjednik Stjepan Mesić iskoristili su za sastanak u Banskim dvorima. Na čvenku, koji nije bio najavljen novinarima, bilo je riječi o skorim Mesićevim putovanjima, ali i o ulasku Hrvatske u Europsku uniju

'Idem u Kazahstan i u Kinu, bit će to malo duže putovanje pa sam htio da premijerka zna o kojim ćemo temama tamo pričati. Bit će to promocija našeg gospodarstva', rekao je za Novu TV Stipe Mesić.

Naime, glavna tema sastanka bila su upravo Mesićeva putovanja, koja je pohvalila i premijerka Kosor.

'On kao bivši predsjednik može pomoći da ojačamo gospodarsku diplomaciju i investicijsku klimu', rekla je Kosor.

Poručila je da je s bivšim predsjednikom zbog njegova bogatog političkog iskustva uvijek jako dobro pričati. 'To je dragocjeno iskustvo', zaključila je.

Mesić je Novoj TV potvrdio da su se na sastanku dotakli i teme ulaska u Europsku uniju, no da se nije spominjao datum završetka pregovora.

Za konzultacije koje je održao njegov nasljednik Josipović rekao je da ne smetaju, ali je i dodao da u izbornoj godini nema prijevremenih izbora. U izbornoj godini Vlada odlučuje kada će biti izbori, hoće li oni biti na početku ili kraju godine. Vjerojatno će to biti krajem ove ili početkom sljedeće godine. Ali o tome premijerka i ja nismo razgovarali', kazao je Mesić.