NA IZBORE SAMOSTALNO

Srb: Priprema se napad na HSP

13.03.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Predsjednik HSP-a Danijel Srb izjavio je danas u Osijeku da će stranka na parlamentarne izbore izići samostalno, odbacivši medijske napise o navodnim svađama u stranci i da je počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić navodno ponudio koaliciju članu predsjedništva HDZ-a Vladimiru Šeksu.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako se takvi napisi posebice pojavljuju u jednom dnevnom listu te da je HSP dobio dojavu da te novine "pripremaju sustav napada na HSP, bojeći se rasta popularnosti stranke, koja je evidentna posljednjih nekoliko tjedana".

To je razlog za medijske napise usmjerene prema nanošenju štete HSP-u, rekao je Srb dodavši da je članovima stranke poslao pismo u kojem ih upozorava na sustav podmetanja koji se priprema HSP-u.

Nećemo dopustiti da se počasnog predsjednika Đapića, s kojima imam korektne odnose, medijski diskreditira, ni da se HSP diskreditira različitim informacijama, koje odlučno opovrgavamo, kazao je Srb, dodavši kako u HSP-u "nema nikakve svađe".

Ponovio je kako HSP "bilježi izniman rast popularnosti" što je, kako smatra, "očito izazvalo paniku kod medija koji imaju određenih sklonosti prema nekim političkim opcijama".

Istaknuvši da će HSP na parlamentarne izbore izaći samostalno, Srb je kazao kako stranačka tijelo, prvenstveno predsjedništvo HSP-a, još nisu donijela odluku o kandidatima u izbornim jedinicama, ali da "nema nikakvih svađa, što nekima očito smeta".

Srb je napomenuo da se HSP odazvao nedavnim konzultacijama s premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Ivom Josipovićem, jer drži kako treba razgovarati s državnim institucijama, kako bi se pronašla najbolja moguća rješenja. Ocijenio je kako je dio oporbe loše postupio što nije došao na te razgovore.

Ponovio je kako se HSP protivi ulasku Hrvatske u Europsku uniju, jer smatra da se nisu stvorili politički preduvjeti i da se Hrvatskoj nameću posebne obveze, koje nema ni jedna druga zemlja.