Hrvatska ČEKAJU POZIV IZ VLADE

Seljaci otvorili prosvjedno mjesto i kod Bošnjaka

Nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, otvorili su tijekom poslijepodneva kod Bošnjaka pokraj Županje četvrto prosvjedno mjesto na području Vukovarsko-srijemske županije

Prema riječima predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, na sva četiri prosvjedna mjesta, na južnoj vinkovačkoj obilaznici kod Jarmine, kod Gradišta i Bošnjaka na županjskom području i Ilače nedaleko od Tovarnika, prosvjeduje više od dvjesto nezadovoljnih seljaka.

S traktorima su blokirali promet južnom vinkovačkom obilaznicom kod Jarmine, te državnim cestama kod Gradišta i Ilače dok su kod Bošnjaka parkirani pored ceste.

Pokrovac je kazao da se seljacima do sada iz Vlade nitko nije javio niti ih pokušao kontakirati te da zato nastavljaju s blokadama "do daljnjega".

Za zahtjev vijećnika Općinskog vijeća Jarmine, koji su danas od vukovarsko-srijemske policije zataražili deblokadu južne vinkovačke obilaznice, Pokrovac kaže da je riječ "o pritisku HDZ-a koji kontrolira Općinsko vijeće u Jarmini".

"Ako im smetamo, neka se kao općina žale vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću, kojega pozivamo da nas posjeti, a mogu uputiti i poziv ministru Čobankoviću da ga očekujemo. Neka dođe, i svi će problemi biti riješeni", kazao je Pokrovac.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još