ZABRANJENA ŠETNJA TRGOM

Pernar uhićen pa pušten na prosvjed

12.03.2011 u 15:17

Bionic
Reading

Ivana Pernara policija je danas 20 minuta nakon podneva uhitila na Trgu bana Jelačića zato što je prekršio zabranu kretanja po glavnom zagrebačkom trgu. Nakon sat i pol provedenih u policijskoj postaji Pernar je pušten

'Prelazio sam preko Trga i na trenutak zastao u razgovoru s nekoliko ljudi. Nakon što su me zamolili, s nekima od njih sam se i fotografirao. Potom sam se uputio na tramvajsku stanicu i dok sam čekao tramvaj prišla su mi dvojica policajaca u uniformi kazavši da me moraju privesti jer ne smijem biti tu. U policiji su me ispitivali što sam radio na Trgu. Kazao sam da sam samo bio u prolazu. Prije nego što sam pušten policija je protiv mene podnijela prijavu', prepričao je Ivan Pernar današnji susret s policijom.

Podsjetio je da je danas novo prosvjedno okupljanje (deseto po redu) u 18 sati na Cvjetnom trgu. Uvodnih govora neće biti, već će se odmah krenuti marširati gradom.

Idućeg tjedna doći će do male promjene u ritmu prosvjedovanja i marširanja. Tako će se prosvjedi održavati u ponedjeljak i četvrtak, s početkom u 18 sati na Cvjetnom trgu, dok će iduće subote (19. ožujka) prosvjed početi također u 18 sati, ali na Trgu bana Josipa Jelačića. Inače, te subote prosvjedi bi se istovremeno trebali održati u svim većim hrvatskim gradovima.