Hrvatska ZABRANJENA ŠETNJA TRGOM

Pernar uhićen pa pušten na prosvjed

Ivana Pernara policija je danas 20 minuta nakon podneva uhitila na Trgu bana Jelačića zato što je prekršio zabranu kretanja po glavnom zagrebačkom trgu. Nakon sat i pol provedenih u policijskoj postaji Pernar je pušten

'Prelazio sam preko Trga i na trenutak zastao u razgovoru s nekoliko ljudi. Nakon što su me zamolili, s nekima od njih sam se i fotografirao. Potom sam se uputio na tramvajsku stanicu i dok sam čekao tramvaj prišla su mi dvojica policajaca u uniformi kazavši da me moraju privesti jer ne smijem biti tu. U policiji su me ispitivali što sam radio na Trgu. Kazao sam da sam samo bio u prolazu. Prije nego što sam pušten policija je protiv mene podnijela prijavu', prepričao je Ivan Pernar današnji susret s policijom.

Podsjetio je da je danas novo prosvjedno okupljanje (deseto po redu) u 18 sati na Cvjetnom trgu. Uvodnih govora neće biti, već će se odmah krenuti marširati gradom.

Idućeg tjedna doći će do male promjene u ritmu prosvjedovanja i marširanja. Tako će se prosvjedi održavati u ponedjeljak i četvrtak, s početkom u 18 sati na Cvjetnom trgu, dok će iduće subote (19. ožujka) prosvjed početi također u 18 sati, ali na Trgu bana Josipa Jelačića. Inače, te subote prosvjedi bi se istovremeno trebali održati u svim većim hrvatskim gradovima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još