Hrvatska PROSVJEDNA NOĆ

Više od 200 traktora i drugu noć blokira slavonske prometnice

  • Autor: tportal.hr
  • 11.3.2011 22:00:09
  • 11.3.2011 21:42:39

Nezadovoljni poljoprivredni proizvođači, koji su na tri lokacije u okolici Vinkovaca i Županje traktorima blokirali promet, ostaju i drugu noć na cestama očekujući da im se jave predstavnici državnog vrha

Od 16 sati u prekidu je promet državnim cestama koje od Vinkovaca vode prema Osijeku, Županji i državnoj granici prema BiH, odnosno prema Tovarniku i srbijanskoj granici, a prosvjednici puštaju samo vozila hitne pomoći i autobuse sa školskom djecom. Iz Sindikata hrvatskih seljaka, koji je organizirao prosvjed, upozoravaju kako će blokada prometnica kod Jarmine, Gradišta i Ilače trajati 'do daljnjeg'. Na cestama je više od 200 traktora, a promet se odvija okolnim pravcima. 'Promet će biti blokiran sve dok nam se netko iz Vlade ne obrati. Ako nas nastave ignorirati, samo ćemo još povećati broj prosvjednih punktova i cesta pod blokadom', zaprijetio je seljački vođa Tomislav Pokrovac.

Seljaci su ustrajni u svojim zahtjevima – isplata potpora u punom iznosu, cijena plavog dizela po njima bi trebala biti ista i za ribare i za ratare te ne bi smjela prelaziti četiri kune, a cijena zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta trebala bi biti prepolovljena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još