PREDSTAVNICI MANJINA

Što prije odrediti datum izbora

11.03.2011 u 20:16

Bionic
Reading

Predstavnici nacionalnih manjina rekli su danas nakon razgovora s predsjednikom Ivom Josipovićem da će od svojih koalicijskih partnera zatražiti da se u roku od sedam do deset dana u dogovoru s oporbom odredi datum izbora, a zalažu se za to da se održe prije referenduma i da se raspišu odmah nakon pregovora Hrvatske s EU-om

Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a, rekao je novinarima da je njihovo stajalište koje su podijelili s predsjednikom da se izbori trebaju održati prije referenduma o EU, a nakon dovršetka pregovora.

Pupovac je rekao da je predsjedniku izrazio zabrinutost jer rastu političke napetosti i politička kriza, a način na koji se to može zaustaviti jest da predstavnici vlade i oporbe u tjedan do deset dana postignu sporazum. Mi smo spremni pridonijeti da taj dogovor bude postignut u sedam do deset dana, rekao je Pupovac.

Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine, rekao je da je nezamislivo da se referendum održi prije izbora. Referendum mora biti nakon izbora jer izborne teme ne smiju utjecati na referendum.

Kad je riječ o datumu izbora, pozivamo predsjednicu HDZ-a, predsjednika SDP-a i predsjednike drugih stranaka da što prije odrede datum izbora ili barem razdoblje u kojem će se izbori održati, kazao je Radin. 'Mi kao nacionalne manjine i te kako smo zainteresirani da se smire strasti, da ulica ne diktira politički tempo, nego da se politika vodi tamo gdje se treba voditi', rekao je Radin.