Hrvatska OZBILJAN PROBLEM

Bubalo i Šišljagić traže pomoć vlade za suzbijanje komaraca

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić dogovorio se danas na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima te županije da se vladi hitno pošalje dopis da se uključi u financiranje uništavanja komaraca kojih će ove godine, po prognozama iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, biti iznimno mnogo.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo je kako je grad Osijek prošle godine s gotovo 70-posto financirao uništavanje komaraca na području Osječko-baranjske županije premda u njoj zauzima tek četiri posto površine.

Ove godine grad Osijek može financirati uništavanje komaraca s 9,4 milijuna kuna, što je znatno manje nego prošle godine, kada je za uništavanje komaraca potrošeno 13,5 milijuna kuna, rekao je Bubalo.

Osječko-baranjska županija za tu namjenu ove godine može potrošiti samo 300.000 kuna te se od vlade traži pomoć u financiranju uništavanja komaraca, rekao je gradonačelnik Bubalo, a prijedlog su jednoglasno prihvatili svi gradonačelnici i načelnici općina u toj županiji.

Na današnjem sastanku župana s gradonačelnicima i načelnicima općina iznesen je i zabrinjavajući podatak po kojem su prošle godine zbog zatvaranja obrta izgubljena 984 radna mjesta, a, kako je rečeno, najviše propadaju trgovački i poljoprivredni obrti. Tajnica Županijske obrtničke komore Blaženka Bogdan istaknula je kako su lani u Osječko-baranjskoj županiji registrirana 4344 obrta, to jest 161 manje u odnosu prema 2009. godini.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još