ZAGREBAČKA GRADSKA SKUPŠTINA

Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan dobit će nove odjele

11.03.2011 u 08:56

Bionic
Reading

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine večeras su jednoglasno prihvatili zaključak o sklapanju sporazuma između Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan i Grada Zagreba po kojem će bolnica dobiti tri nova objekta, a Gradu Zagrebu dat će pravo vlasništva na dijelu svojih nekretnina površine 10.000 metara četvornih

Grad će ove godine za gradnju jednog bolničkog objekta osigurati 30 milijuna kuna, a za ostala dva 2012. osigurat će još 60 milijuna kuna. Osim toga, Grad Zagreb moći će ući u posjed darovanoga tek kad novac sjedne na račun Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan u Jankomiru. Novac za to Grad Zagreb osigurat će rebalansom proračuna. Uz to u Sporazum se uglavio i članak prema kojem Grad neće imati pravo raspolagati sa cca. 46.000 m2 zemljišta koje je već bio zacrtao u odluci iz 2008. godine.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar rekao je da je to konačno rješenje da ta bolnica dobije 'novo ruho', bolesnici normalne uvjete za liječenje, a djelatnici bolje uvjete za rad. Složio se s dopunama sporazuma koje su predložili Klubovi zastupnika SDP-a, HSU-a i Nezavisne liste Tatjane Holjevac

Sporazum je prihvatilo i upravno vijeće Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan.

Zastupnici su jednoglasno prihvatili zaključke o darovanju zemljišta za izgradnju dijela Ulice Antuna Šoljana, od Gospodske ulice do Ulice Jankomir te za rekonstrukciju, uređenje i proširenje dijela Ulice Jankomir s pripadajućom komunalnom infrastrukturom.

Zastupnici su tijekom desetosatne sjednice, među ostalim, većinom glasova prihvatili izvješće o stanju imovine grada Zagreba od 1. siječnja 2008. do 30. lipnja prošle godine. Zadužili su gradonačelnika Milana Bandića da najkasnije do sjednice u rujnu Gradskoj skupštini dostavi izvješće o stanju gradske imovine za prošlu godinu s razrađenim aktivnostima za učinkovitije upravljanje imovinom te rokovima provedbe. Tijekom rasprave vladajući i oporbeni zastupnici najviše su upozoravali na to da se iz izvješća vidi da se se s gradskom imovinom ne raspolaže racionalno i da ima neriješenih dugova, a tek jedna trećina imovine upisana je u zemljišne knjige.

Bez rasprave, većinom glasova prihvatili su promjenu naziva Psihijatrijske bolnice Vrapče u Kliniku za psihijatriju Vrapče. Donijeli su i Urbanistički plan uređenja američkih škola u Brezovici.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem novu je sjednicu najavio za 29. ožujka 2011.