HDZ-OVAC i DALMATINAC

'Ispričavamo se ostatku Hrvatske zbog Sanadera'

09.03.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Hvidre Splitsko-dalmatinske županije Kristijan Petric, koji se potpuno otvoreno kandidira za novog šefa županijskog HDZ-a, usprkos javnim podmetanjima nipošto ne odustaje od svojih ambicija. Želi smijeniti Krunu Peronju, iskusnog stranačkog lisca koji gotovo dva desetljeća neprimjetno drma strankom na splitskom području. Zajedno s dvadesetak studenata, branitelja i invalida Domovinskog rata Petric je poslao javnu podršku premijerki Jadranki Kosor, dok se u ime Dalmatinaca ispričao ostatku Hrvatske zbog - Ive Sanadera

'Nije nama Zagreb kriv za korupciju, niti za Ivu Sanadera, nego se mi Dalmatinci zbog njega sada moramo ispričavati ostatku Hrvatske. Premijerku podržavamo, jer nije ona na vlasti 20 godina, kao kadrovi poput Krune Peronje i njemu sličnih. Otkada je Jadranka Kosor prva ministrica institucije rade na otkrivanju korupcije i provedbi reformi bolje nego ikada prije.

Ne možemo se oteti dojmu kako protesti najviše odgovaraju onima koji se boje istraga o korupciji, kako u vlasti, tako i među oporbom', stoji u javnom Petricevom pismu.

Unutar HDZ-a on, navodno, ne uživa preveliku potporu, no posljednjih mjeseci redovito je u Splitu dočekivao Jadranku Kosor s buketima cvijeća. Jedini je čelnik Hvidre koji je u doba kada se Ivo Sanader pokušao vratiti u politiku javno podržao šeficu stranke, dok se za Peronju i njegovu ekipu tvrdi da su šurovali sa Sanaderom u pokušaju ponovnog ovladavanja HDZ-om prije godinu dana.